شیرآلات صنعتی

انواع شیرآلات صنعتی | فروش شیرآلات پالایشگاهی | لیست قیمت 1401

فروش شیرآلات پالایشگاهی

انواع شیرآلات صنعتی | فروش شیرآلات پالایشگاهی | لیست قیمت 1401

شرکت فیدار پترولیوم خاورمیانه تحت عنوان تامین کننده جهت فروش شیرآلات پالایشگاهی و به عنوان یکی از شرکت های فعال و پیشرو در زمینه تامین تجهیزات صنایع پتروشیمی، نفت و گاز شناخته میشود.

ما محصولات خود را با قیمت های رقابتی، بالاترین فناوری،کیفیت و بهترین خدمات پس از فروش ارائه می دهیم.

انواع شیرآلات صنعتی (Industrial valves)

شیرآلات صنعتی پالایشگاهی

ولو ها يا شیرآلات صنعتی تجهیزات مکانیکی برای کنترل جریان و فشار مایعات، گازها و فاضلاب در داخل خطوط لوله و انواع سیالات می باشند. انواع ولوها در صنایع پالایشگاهی بسته به نحوه کارکرد و مکانیزم آنها به دسته بندی های مختلفی تقسیم می شود:

شیرآلات صنعتی براساس نوع حرکتی که بخش مسدود کننده جریان دارد به سه نوع: عمودی، چرخشی و اتوماتیک تقسیم بندی می شوند. شیرآلات صنعتی طبق شیوه باز و بست نیز به سه نوع: دستی یا آچاری، گیربکسی و با عملگر اتوماتیک تقسیم بندی می شوند.

جنس ولوهای صنعتی نیز بسته به محیط مورد استفاده متفاوت بوده و میتواند از جنس برنز،چدن، برنج، فولاد کربنی، فولاد آلیاژی، فولاد زنگ نزن و استیل باشد.

انواع کلاس شیرآلات صنعتی از نظر سایز:

شیر صنعتی کلاس 150 شیر صنعتی کلاس 300 شیر صنعتی کلاس 600 شیر صنعتی کلاس 900 شیر صنعتی کلاس 1500 شیرآلات کلاس 2500 شیر صنعتی کلاس 5000 شیر صنعتی کلاس 10000

انواع شیرآلات صنعتی و کاربرد هر کدام در صنایع

در ادامه قصد داریم تا به معرفی انواع شیرآلات صنعتی مورد استفاده در صنایع پالایشگاهی بپردازیم.

برای خرید هر یک از تجهیزات پالایشگاهی و دریافت اطلاعات بیشتر میتوانید به صفحه اختصاصی آن محصول در سایت فیدار پترولیوم خاورمیانه مراجعه نموده یا با مشاورین ما تماس حاصل نمایید.

1- شیر دروازه ای:

به این نوع شیر، Gate، Slide یا شیر کشویی نیز می گویند. این شیرها مواقعی به کار میروند که قصد داشته باشید تا جریان را به صورت کامل باز و بسته نمایند. کم بودن افت فشار در طول شیر دروازه ای بسیار کم است و همین ویژگی این محصول را تبدیل به گزینه ای مناسب جهت استفاده در مسیر جریان لوله های بلند مانند خطوط لوله انتقال نفت کرده است.

فروش شیرآلات پالایشگاهی | شیر دروازه ای

2- شیر سماوری:

به این نوع شیر، plug valve یا clock نیز میگویند. شیر های سماوری معمولا بصورت 90 درجه باز و بسته میشوند تا مسیر جریان را باز یا بسته نمایند که البته عملکردی شبیه شیر دروازه ای داشته و افت فشار بسیار کمی در حین عبور سیالات پیدا می کنند.

 

3- شیر توپی:

به آن شیر ضربه ای هم میگویند. در این نوع شیرها از یک کره یا نیمکره استفاده شده که در وسط آن سوراخی تعبیه شده است و هنگامی که در مسیر جریان سیال قرار داده میشود، آب از این محفظه عبور میکند. این شیر هم مثل شیر سماوری حرکت 90 درجه ای دارد و افت فشار کمی را ایجاد می کند.

فروش شیرآلات پالایشگاهی | شیر دروازه ای

 

4- شیر یک‌طرفه:

به این نوع شیر صنعتی check valve یا Non-return نیز می­گویند. احتمالا بيشتر افراد بارها از انوتع خانگی چک ولو برای باز و بسته کردن جریان گاز در منازل مسکونی خود استفاده کرده اند. از این شیرها در صنعت جهت جلوگیری از بازگشت جریان گاز یا مایع استفاده می شود که معمولا بر روی لوله خروجی تلمبه می­گذارند. تا هنگامی که فشار سیال ورودی در داخل آن که در زیر دریچه عبور می­کند از بالای دریچه بیشتر باشد، شیر باز و اگر کمتر گردد شیر بسته می­شود.

فروش شیرآلات پالایشگاهی | شیر یک طرفه

5- شیر پروانه‌ای:

به این ولو، باترفلای Butterfly valve هم گفته میشود. باترفلای ولو برای قطع و وصل و در برخی موارد نیز برای تنظیم و کنترل جریان بکار رفته و حرکتی90 درجه ای دارد. این نوع شیرها نیز افت فشار بسیار کمی را تولید کرده و در حداقل زمان ممکن می توان سرعت جریان سیال را به حداکثر خود رساند، ضمن اینکه در مخازن یا برج های تحت فشار نیز کارایی خود را از دست نمی دهند.

فروش شیرآلات پالایشگاهی | شیر پروانه ای

6- شیر کروی:

به این نوع شیر به دلیل داشتن بدنه ای کروی شکل، گلوب ولو (globe valve) نیز میگویند که برای قطع و وصل جریان سیال، کنترل شدت جریان و همچنین تغییر جهت سیال به کار می روند. جنس این نوع شیرها معمولا از نیکل یا فولاد ضد زنگ بوده، مقاومت کمی را ایجاد می کنند و تعمیرات آنها آسان می باشد.

 

7- شیر سوزنی :

به این نوع شیر، needle نیز میگویند. وظیفه اصلی این نوع شیرها کنترل جریان سیال بوده و عملکردی مشابه شیر کروی دارد. چون مکانیسم این نوع شیرها مورد اعتماد طراحان است، در عملیاتی که بسیار حساس و دقیق باشند به کار می روند.

 

8- شیر دیافراگمی

به این نوع شیر، پرده ای نیز میگویند. در صنایعی که سیال آن بسیار خطرناک و سمی یا حاوی ذرات جامد باشد از این نوع شیرها استفاده میگردد ولی در محیط هایی که درجه حرارت بسیار بالا باشند، به دلیل ذوب شدن دیافراگم، نمی توان از این نوع شیرها استفاده نمود.

 

9- شیر قطع خودکار جریان:

به این نوع شیر، شیرهای جریان اضافی، چک کننده سرعت، دستگاه بستن جریان در مواقع اضطراری و… نیز میگویند. در محیط هایی که احتمال شکستن لوله به دلیل فشار بالای مایعات و گازها وجود داشته باشد یا احتمال زلزله بالا باشد و یا به هر دلیلی سرعت جریان سیال بیش از حد نرمال باشد، از این نوع شیرها استفاده میکنند که به صورت خودکار جلوی جریان را میگیرد.

 

10- شیر برگشت معکوس فاضلابی:

به این نوع شیر، backwater نیز میگویند که در لوله کشی های فاضلاب که امکان برگشت فاضلاب به مجرای ورودی وجود دارد استفاده می شوند. این نوع ولو به طرز فراوانی در تصفیه خانه های آب، خطوط لوله آبرسانی و تصفیه فاضلاب به کار برده می شود.

 

11- شیر فشار شکن

این نوع شیر برای کم کردن فشار سیال عبوری و ثابت نگه داشتن فشار در قسمت خروجی شیر استفاده می شود. شیر فشار شکن برای عبور آب، بخار آب ، روغن داغ و سایر مایعات تحت فشار در سیستم های هیدرولیک استفاده می شود.

 

12- شیر اطمینان:

در کلیه تأسیساتی که تحت فشار بالا رونده بوده و محتوی گاز، هوا یا بخار می باشند به کار میروند تا در مواقعی که دستگاه های کنترلی خراب شوند، با خارج کردن مقداری از هوا و بخار، آن را به سطح اطمینان برساند. دارای سه نوع: با فنر، وزنه ای و با فنر و دیافراگم می باشد.

 

13- شیر تخلیه:

شیر تخلیه در دیگ های بخار قرار داده می شوند تا از طریق آنها، رسوب و دیگر ناخالصی ها تخلیه شوند. این شیر های تخلیه دارای قابلیت تخلیه سریع بخار، آب و روغن در حرارت و فشار بالا می باشد. شیر تخلیه به عنوان یک تنظیم کننده دما و فشار کاربرد بسیاری در پالایشگاه ها ، پتروشیمی ها و صنایع سبک و سنگین دارد.

 

14- شیر سه راهه دستی:

در سیستم تهویه مطبوع یا صنایعی که در آنها نیاز به کنترل دما، فشار و غیره باشد استفاده میگردند که درجه حرارت سیال عبوری را کنترل میکنند، از دو راه سیال را به هم مرتبط و طرف سوم به انشعاب متصل می گردد.

 

15- شیر زانویی:

در مواردی همچون، سیال با دما و ویسکوزیته بالا، سیال دارای اختلاف فشار صفر و سیال دارای جسم خارجی استفاده می کنند. شیر زانویی به شکل زانو و دارای دو مقطع رزوه ای برای اتصال لوله می باشد.

 

16- شیر شلنگی:

جهت آبیاری باغچه و فضای سبز به کار میرود، جنس آنها معمولا از پلاستیک، برنج یا سرب می باشد.

 

17- شیرهای خاص:

جهت مصارف خاص مانند گردش آب در حلقه دیگ، تغذیه آب به یک مخزن یا برای شیر تغذیه دیگ به کار می روند.

 

18- شیر خودکار:

در این نوع شیرها، با تغییر دادن درجه، باز بودن دریچه این شیر، میزان عبور سیال را کنترل میکنند تا به بهترین نقطه شرایط کارکردی برسد.

 

19- شیر آب نما:

جهت قطع و وصل ارتباط آب با آب نما به کار می روند. این شیر ها همانطور که از نامش پیداست در حوضچه های آب و آب نماها کاربرد زیادی دارند.

 

20- شیر متعادل کننده:

از این نوع هنگامی استفاده می­شود که بخواهند افت فشار شیر و مقدار جریان سیال را به مقدار نرمال خود برسانند.

 

21- شیر تخلیه کننده فشار:

همانند شیر های اطمینان، با تخلیه مقداری از سیال، از افزایش فشار بیش از حد آن جلوگیری میکند با این تفاوت که این شیرها برای مایعات به کار میروند و شیرهای اطمینان برای هوا و بخار استفاده می شوند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *