کاربرد و شناخت انواع شیرآلات صنعتی
محل استفاده از انواع شیرآلات صنعتی برای اجرای عملکرد بهینه لولهها در راستای تنظیم حجم مایعاتی که از آنها میتواند عبور کند و همچنین قطع کامل جریان میباشد. شیرآلات صنعتی مانند سوئیچ های مکانیکی هستند که میتوانند لولهها را خاموش یا روشن کنند و یا مقدار سیالی که از آنها میگذرد را کم یا زیاد کنند.
شیرآلات صنعتی چگونه ساخته می شوند؟
شیرآلات صنعتی معمولاً از فلز یا پلاستیک ساخته میشوند و شامل چندین قسمت مختلف هستند. قسمت خارجی آنها که معمولاً نشیمنگاه نامیده میشود و دارای یک پوشش بیرونی فلزی جامد و یک لاستیک داخلی نرم یا مهر و موم پلاستیکی است که باعث میشود دریچه قرار داده شده به شیر خودکار محکم بسته شود. اما قسمت داخلی شیر، که باز و بسته میشود، بدنه نامیده میشود و با بسته شدن شیر در نشیمنگاه قرار میگیرد. شیرآلات صنعتی دارای طیف وسیعی از ویژگی ها و کاربردها هستند که برای کنترل جریان و امنیت در سیستمها، مانند لوله کشی مایعات، جامدات، گازها یا هر چیز دیگری که در آن جریان دارد استفاده میشوند.
عملکردهای شیرآلات صنعتی
شیرآلات صنعتی عملکردهای مختلفی را ارائه میدهند که از جمله آنها میتوان به: ۱- شروع یا توقف جریان براساس وضعیت شیر؛ ۲- تنظیم جریان و فشار در سیستم های لولهکشی؛ ۳- کنترل جهت جریان در سیستم های لولهکشی؛ ۴- کنترل سرعت جریان؛ ۵- بهبود ایمنی از طریق کاهش فشار یا خلاء در سیستم لولهکشی اشاره کرد.
روش های باز کردن شیرآلات صنعتی
روشهای مختلفی برای باز کردن شیرآلات صنعتی وجود دارند. همچنین نحوه کارکرد مکانیکی این شیرها متفاوت بوده و باز و بسته شدن یک شیر نه تنها تاثیراتی بر عملکرد کلی آن دارد، بلکه تعیین می کند تا چه میزان جریان را تحت کنترل داشته و سرعت کارکرد شیر چقدر است.
اغلب شیرآلات صنعتی به ۳ دسته بزرگ تقسیم میشوند:
شیرهای صنعتی چند چرخشی
شیرهای صنعتی چندچرخشی از نظر شکل به پیچ یا پیستون تشابه دارند. با چرخش دسته شیر، نوعی انسداد در مسیر لوله قرار میگیرد و آن را مسدود میکند. همچنین کنترل کنندههای مختلفی وجود دارند که این امکان را میدهند که با سرعتهای مختلف آنها را باز یا بسته کنید.
شیرهای صنعتی یک چهارم چرخشی
شیرهای یک چهارم چرخشی با حرکتی 90 درجه، یک دامنه حرکتی کامل را ارائه میدهند که باعث میشود آنها برای شرایطی در جهت اقدام سریع و باز یا بسته شدن آسان، مناسب باشند.
سفارش و تامین انواع شیرآلات صنعتی
تماس با واحد فروش (واتساپ)
تماس مستقیم با واحد فروش: تلفن: 33933106 (021) همراه: 3648325 (0912)
شیرآلات صنعتی از لحاظ نحوه فعالسازی به یکی از سه دسته زیر تقسیم می شوند:
شیرآلات صنعتی دستی
شیرآلات صنعتی دستی، که معمولاً با ابزار دستی تنظیم می شوند و برای فعال شدن از چرخ دستی، ترازهای دستی، چرخ دنده یا زنجیر استفاده می کنند.
شیرآلات صنعتی دارای محرک
شیرآلات صنعتی با محرکهایی که دارند به موتورهای الکتریکی، سیستمهای بادی یا پنوماتیک، سیستمهای هیدرولیک یا برقی متصل میشوند و امکان کنترل دور و اتوماسیون با دقت بالا یا در مقیاسهای بزرگ را برای کاربران فراهم میکنند.
شیرآلات صنعتی خودکار
شیرآلاتی هستند که در هنگام قرار گرفتن جریان در شرایط مشخصی فعال میشوند. به عنوان مثال، میتوان به بسته شدن شیرهای یک طرفه در هنگام برگشت جریان یا شیرهای فشارشکن اشاره کرد، که در صورت تشخیص فشار بیش از حد مشخص شده، فعال میشوند.
شیرآلات صنعتی متداول شامل نمونه های زیر می شوند:
شیر توپی
شیرآلات صنعتی توپی که معمولاً با چرخشی 90 درجه مجهز به عملکرد سریع بوده و برای کنترل آسان جریان بکار میروند.
شیر پروانه ای
شیر پروانه ای به لطف طراحی ویفر و جمع و جوری که دارند، از شیرهای چرخشی سریع هستند که برای فضاهای محدود استفاده میشوند.
شیر یکطرفه
شیرهای یکطرفه، معمولا برای جلوگیری از برگشت جریان خودکار استفاده شده و هنگام ورود مادهی سیال، به طور خودکار به جهت مورد نظر باز میشوند.
شیر کشویی
به عنوان یکی از معمولترین انواع شیرآلات صنعتی، شیرهای کشویی برای شروع و توقف جریان از حرکت خطی استفاده میکنند. این شیر به جای تنظیم جریان فقط به حالت های کاملا باز یا بسته استفاده میشوند.
شیر کشویی چاقویی
برای کنترل جریان سیالی که حاوی جامدات است، از شیرهای کشویی چاقویی استفاده میشود. شیرهای چاقویی برای کاربردهای با فشار زیاد ناسازگار هستند اما برای استفاده با گریس، روغن، نفت، خمیر کاغذ، دوغاب، فاضلاب و سایر سیالات مناسب هستند.
شیر بشقابی
این شیرها در جهت تعدیل عملیات کنترل بکار میروند.
شیر سوزنی
در صورت نیاز به کنترل دقیق جریان، در سیستم های لوله کشی با قطر کم استفاده می شوند. بدلیل وجود نقطه ای روی دیسک که برای صفحه مخروطی درون آن استفاده میشود به این شیرها سوزنی میگویند.
شیر پینچ
این شیرها با استفاده از یک حرکت خطی و سیستمی که مواد سیال را از مواد جامد جدا میکند برای کار با مواد جامد، دوغاب ها و مایعات حاوی مواد جامد معلق بکار میرود.
شیرهای پلاگ
این شیرها در مراکزی با فشار بالا یا دمای زیاد و برای مواقعی که قطع کامل جریان حیاتی است استفاده میشود. شیرهای پلاگ با استفاده از یک توپی استوانه ای یا مخروطی و یک شیر ربع گرد سریع جریان را مدیریت میکنند.
شیر فشار
شیرهای فشار با استفاده از فنر خودکار درجهت بهبود ایمنی استفاده شده و میتوانند فشار را به نقطه مطلوب بازگردانند.
سفارش و تامین انواع شیرآلات صنعتی
تماس با واحد فروش (واتساپ)
تماس مستقیم با واحد فروش: تلفن: 33933106 (021) همراه: 3648325 (0912)
انواع شیرهای صنعتی با توجه به عملکرد عبارتند از:
– شیرهای یک طرفه: یک طرفه لیفت و یک طرفه لولایی – شیرهای جداسازی: دیافراگمی، توپی، پینچ، پروانه ای، پلاگ، کشویی و پیستونی – شیرهای خاص منظوره: کشویی چاقویی، شناور، چند راهه، ورودی و خط کور – شیرهای تنظیم: بشقابی، دیافراگمی، توپی، پروانه ای، پلاگ، سوزنی و پینچ – شیرهای اطمینان: تخلیه بخار و فشار شکن
استانداردهای شیرآلات صنعتی ویژه صنایع نفت، گاز و پتروشیمی
در حوزه صنایعی که بیشترین استفاده از شیرآلات صنعتی را دارند، سازمان های استاندارد شناخته شده ای وجود دارند که عبارتند از:
• استانداردهای شیرآلات ISA • استانداردهای شیرآلات SAE • استانداردهای شیرآلات ASME BPVC • استانداردهای شیرآلات NFPA • استانداردهای شیرآلات ASHRAE
فروش شیرآلات صنعتی
اگر به دنبال شیر صنعتی با خصوصیات و آلیاژ مشخصی هستید، لطفا با در فیدار پترولیوم خاورمیانه در تماس باشید. ما تامین کننده بسیاری از شیرآلات صنعتی شامل شیرهای توپی، بشقابی، کشویی، یکطرفه، دابل بلاک، اتوماتیک و شیرهای خاص هستیم.
سفارش و تامین انواع شیرآلات صنعتی
تماس با واحد فروش (واتساپ)
تماس مستقیم با واحد فروش: تلفن: 33933106 (021) همراه: 3648325 (0912)
شیرآلات صنعتی برای باز یا بسته کردن جریان سیالات، جلوگیری از بازگشت جریان، تنظیم فشار مایعات یا گازها و تنظیم و کنترل جریان بکار میروند.
انواع مختلفی از شیرآلات برای اهداف گوناگونی تولید میشوند اما بطور کلی میتوان از شیرآلات کشویی، توپی، بشقابی، یکطرفه، اتوماتیک و DBB نام برد.
شیرآلات صنعتی جزئی از اتصالات صنعتی میباشند اما به جهت اهمیت و کاربرد آن بصورت جداگانه در صنعت دسته بندی میشوند که برای انسداد یا باز و بسته کردن جریان سیال مانند مایعات، گازها، دوغاب و مواد جامد سیال بکار میروند.